top of page

Veel gestelde vragen

  • Beschadigen de  wimperextensions mijn eigen wimpers?

 

Indien de extensions correct zijn aangebracht beschadigen deze uw eigen wimpers niet! Het dragen van wimperextensions zorgt ervoor dat u weinig tot geen contact meer hebt met uw natuurlijke wimpers waardoor de wimpers rustig door kunnen groeien

 

  • Hoe worden de extensions aangebracht?

 

Nadat de lengte en krul zijn bepaald gaat u ontspannen liggen in de behandelstoel. Vervolgens worden uw onderwimpers afgeplakt met een speciale oogpad om te voorkomen dat de wimpers aan elkaar gaan plakken. Vervolgens worden uw wimpers goed gereinigd en worden de extensions met een speciale lijm aan iedere natuurlijke wimper bevestigd. De behandeling wordt als zeer ontspannen ervaren en de meeste mensen vallen er zelfs bij in slaap.

 

  • Kan ik alles doen met de wimperextensions?

 

Nadat de behandeling is afgerond is het belangrijk om de wimpers de eerste 24 uur niet nat te laten worden. Hierna kunt u er alles mee doen zoals u gewend bent (zwemmen, sauna, sporten etc). 

 

  • Waarom is het verstandig om mijn wimpers binnen 2 á 3 weken bij te laten vullen?

 

Dit heeft te maken met de natuurlijke groeicyclus van uw wimpers: valt een natuurlijke wimper uit, dan valt ook de aangebrachte wimperextension. De natuurlijke wimpercyclus is ca 6 weken. Om een volle wimperrand te houden raden wij dit aan.

 

  • Hoeveel tijd neemt het zetten van de wimperextensions in beslag?

 

Het aanbrengen van een nieuwe set duurt 1,5 tot 2 uur. Een opvul behandeling (refill) neemt ca 1 uur in beslag. (afhankelijk aan de periode tussen het plaatsen van de set en het opvullen). U ligt comfortabel op de behandelstoel met uw ogen gesloten.

 

  • Is het dan 1 keer een nieuwe set en dan alleen nog maar opvullen?

 

Het is aan te raden om na 4 a 5 keer opvullen de extensions te laten verwijderen en een nieuwe set te laten plaatsen. Dit om te voorkomen dat er eventuele lijmvorming en of make up resten bij de wimperrand zich ophopen en gaan irriteren. Echter is dit per persoon verschillend (dit heeft oa te maken met het verzorgen van de extensions en het eventueel dragen van oogmakeup).

 

  • Kan ik nog oogmakeup dragen bij de wimperextensions?

 

Ja, dat kan zeker, echter raden wij aan om dit met zorg te verwijderen. Alle producten op oliebasis tasten de lijm aan en zal daardoor oplossen. Wij adviseren dan ook om de oogmakeup onder de douche te verwijderen met water en eventuele achtergebleven resten met een wattenstaafje met water te verwijderen. 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page